Bebek Alışverişine Ne Zaman Başlanır?

bebek alışverişi ne zaman yapılmalı
Bebek Odasını ve Diğer Gereçleri Almaya Ne Zaman Başlanmalı

Anne baba olacağınızı öğrendiğiniz ilk andan itibaren onun için her şeyi bir anda yapıvermek istersiniz. Her seferinde sakin durmaya çalışıp ‘biraz daha bekleyelim’ dersiniz. Evet muhakkak ki aceleye gerek yok. Fakat son dakikaya bırakmanızı da asla önermem. Çünkü bu zaman sandığımızdan daha tempolu ve meşakkatli bir süreç. Peki bebek odasını ve diğer gereçleri almaya ne zaman başlanmalıdır? Bebek odasını aldıktan sonraki süreçte sizi hangi aşamalar bekliyor? Bu sorular ışığında konumuzu derinlemesine ele alalım.

Bebek Odasını ve Diğer Gereçleri Almaya Ne Zaman Başlanmalı?

a.Diğer Gereçleri Almaya Ne Zaman Başlanmalı: Öncelikle diğer gereçlerden kasıt, Bebek Odası Dekorasyonu Yazı Dizisi’nin 3. bölümü olan bebek odasında bulunması gereken gereçler içerinde bahsettiğim, termometre, ateş ölçer, atık bez kutusu, saat gibi gereçler ve onlara ek olarak; kıyafet, bez, önlük, eldiven vb. bebeğe dair tüm gereçlerdir.

Bu tarz ufacık minicik gereçler için 20. haftadan sonra yavaş yavaş alışverişe başlayabilirsiniz. Alışverişinizi yapın, fakat bebeğinizin odasının ana kalemleri olan dolap beşik vs. hazır olmadan aldığınız diğer gereçleri ambalajlarından çıkartmayın. Böylece bebek odası gelip kurulduktan sonra, yıkama, ütüleme, yerleştirme gibi işlemleri bir seferde yapmış olursunuz.

b.Bebek Odası Ne Zaman Alınmalıdır: Bebek odası içinse 20. haftalarda bakmaya başlayıp, 25.haftalarda yavaş yavaş karar aşamasına gelmenizde yarar var. Bu bakma süresini geriye doğru biraz daha esnetebilirsiniz. Keza karar vermeniz biraz uzun sürebilir 🙂  25.haftalarda karar kılıp 30.haftaya kadar evinizde hazır vaziyette olmasını sağlarsanız, hazırlık aşamasında bir hayli rahat edebilirsiniz. ”Peki neden 20.-30. haftalarda tamamlamalıyım?” Çünkü, son aylarda anne adayları için dolaşıp araştırma ve alışveriş yapmak biraz daha zor hale gelecektir. Öyle ki ödemler, bebek ağırlaştıkça artan bel ağrıları, uzun süre ayakta kalmanın zararları vs. gibi bebeğinizin sağlığını ve sizin sağlığınızı etkileyebilecek bir çok sebepten dolayı biraz daha sakin geçirmeniz gereken bir döneme gireceksiniz.

ilginizi çekebilir..  Eziyetin kolilere yüklenmiş hali: Ev taşıma!

Bunun yanı sıra doğum üstü gerçekleşecek harcamalar, belki hastane masrafları vs. gibi faktörlerden dolayı diğer masrafları aradan çıkarmakta yarar var.

Tabii bir de miniğinize tam vaktinde kavuşmanızı dilerim fakat, (bir ihtimal olarak) bebeğinizin özellikle 24.haftalardan sonra sabırsız davranma (erken doğum) ihtimalini de göz ardı etmemek gerekir.

Bebek Odasını Aldıktan Sonraki Süreçte Sizi Hangi Aşamalar Bekliyor?

a.Termin Süresi: Özellikle 30. haftalara kadar tamamlamaya çalışın dememin en önemli sebeplerinden bir tanesi de firmaların termin süresidir. Firmadan firmaya ve üründen ürüne değişebilmekle birlikte sizden istenecek en kısa termin süresi 15 iş günüdür. 15 günden 45 güne kadar uzanan bir termin süresi değişkeni vardır. Bebek mobilyası satmış biri olarak söylüyorum ki; çoğunlukla kabul edilmek istenmese de bu süreler oldukça normaldir. Çünkü takdir edersiniz ki, ürünlerin belli bir üretim-dağıtım süreci var. Tabi buna her hangi bir aksilik olup gecikme yaşanma ihtimalini de eklersek, o zaman 30.haftalara kadar tamamlayın dememe daha net bir açıklama olur.

b.Mobilyaları Havalandırma Süresi: Ürünler evinize geldikten sonraki aşama ise, mobilyaları havalandırma aşaması. Bu ne demek? Şöyle; en son teknoloji malzemelerle üretilen mobilyalar dahi olsa, evinize geldiğinde bir on-on beş gün havalandırmanızda yarar var. Bu işlemin amacı mobilya kokusunun geçmesidir.

Ürünlerin kurulumu yapıldıktan sonra doğal temizlik ürünleri ile silip, kurulayıp akabinde tüm kapakları açık kalacak şekilde havalandırmanız yararlı olacaktır.

c.Diğer Gereçleri Yerleştirme Süresi: Bu aşamada havalandırdığınız mobilyaları bu kez sade su ile silip kurulayıp, yıkanmış ütülenmiş eşyaları dolaplara yerleştiriyor ve beşiği hazırlıyorsunuz. Sadece bu aşama bile, dinlene dinlene yapmanız gerektiğinden günlerinizi alabilecektir. Kendinizi yormadan yıkama, ütüleme, yerleştirme aşamasını da yaklaşık iki hafta gibi bir sürede gerçekleştirebilirsiniz.

ilginizi çekebilir..  Ev dekorasyonunda stil merkeziniz: Giyinme odası

Bebek Odası Yazı Dizisi’nde sizlere A’dan Z’ye bebek odasına dair her konuyu ‘İdeal Bebek odası nasıl olmalı, Bebek Odası Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Bebek Mobilyasında Malzeme Seçimi, gibi sorular üzerinden aktarmaya çalıştım. Umarım faydası olur. Mutlu kavuşmalar yavrucuğunuza… 🙂

You may also like...

2 Responses

  1. hatice dedi ki:

    Bebek alışverişi yapmaya bende başlıyacağım 🙂

  2. Ece dedi ki:

    Çok erken başlamayın. Allah korusun ne olacağı belli olmaz. Sonrasında hayal kırıklığı yaşayıp etkilenmektense tedbirli olmakta fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir